Десислава Атанасова: Тактиката на Радев да напада ГЕРБ даде резултат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тактиката на Радев през първите пет години да избере силен опонент, за да натрупа позитиви като политик, се оказа успешна, но не доведе до някакъв положителен резултат, освен неговия личен рейтинг и втория му мандат. Така в студиото на “Денят започва с Георги” председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова коментира първия мандат на президента Румен Радев.

Дали хората живеят по-добре след тези пет години не знам, но управлението на ГЕРБ се рисува с “черни краски”, отбеляза тя.

“Борисов и ГЕРБ се справяха с кризи. Когато дойдохме на власт през 2009-а, се налагаше се овладее икономическата криза, която беше световна. По-късно, след управление на Орешарски - кризата с КТБ, миграционната криза, ковид кризата в началото. Всички кризи, пред които е била изправе България, правителството на ГЕРБ е посрещало”, допълни Атанасова.

Според нея през изминалия месец се виждат “различно разбиране за изпълнителната власт и различна оценка на президента”.

"На 20 януари България нямаше бюджет за тази година. Той е ребрандиран на бюджета на правителството на ГЕРБ и е за първото тримесечие. Гласувахме бюджета на нашия бюджет - тук не виждам реакция на президентската институция", обясни Атанасова.

Какво още каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС вижте във видеото.