Диана Добрева: Трябва ни милост един към друг и вяра в Бога

Предаване: Панорама, 17.12.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Когато се постигне един добър спектакъл неслучайно казваме - това е празник! Независимо каква е била темата, какъв е сюжетът. Защо казваме това е празник? Защото тогава се е случило някакво тържество на духа и защото точно в този момент, точно в тази зала една група хора - зрители и актьори са се обединили в едно велико и огромно чувство, което е чувството за милост и любов към човека", това сподели в "Панорама" театралният режисьор Диана Добрева.

Пловдивският драматичен театър отбеляза своята 140-годишнина със спектакъла на Диана Добрева "Коприна" по романа на Алесандро Барико и драматизация на Александър Секулов.

Спектакълът е част от програма „Наследство” на Пловдив – Европейска столица на културата. Той е поредният етап от проекта „Пътуващият човек”.

"Пловдив може да ни поучи, че трябва да пазим честта, достойнството и паметта за важните за България хора, не само когато тях вече ги няма между живите", каза тя.

Диана Добрева призна, че човек, който се занимава с изкуство би трябвало да се опитва да отива повече в посоката на смирението и да се опитва да обединява.

"Трябва ни милост един към друг - трябва повече да се жалим един друг, и ни трябва вяра в Бога. Мисля, че ако имаме тези две неща, няма да може лесно нещо да ни събори", допълни Добрева.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад