Дилов - син: Много се надявам Байдън да си спомня, че беше голям приятел на България, защото наистина беше

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Няма проблем, по който половината нация да иска едно, а другата половина да иска противоположното, ние сме най-диалектичният народ в света, пошегува се Любен Дилов - син по повод отношението на хората към твърдите мерки за коронакризата. Не съм специалист, но от това, което съм чел за инфлуенцата през 1919 г., интуитвно усещам, че всички ще го изкараме, взжното е да е с по-малко щети и за здравето, и за икономиката. Очаквах, че тази неочаквана ваканция, която получихме, да ни направи по-добри, по-умни, по-загрижени, по-духовни, но не стана, сподели той.

И посочи две хубави, според него, неща от тази криза. Първо, че отложи евентуална голяма война - имаше достатъчно много натрупани публични фондове, които трябваше да се похарчат. Обикновено това се харчи с война. Второто хубаво нещо от тази пандемия е изключителния тласък на науките - вирусология, генетика и разбира се, компютурните науки. Третото е, че отново погледнахме едни хора, които бяха много ощетени през годините не само в България, а и по света - лекарите.

Дилов - син коментира и новоизбрания президент на САЩ: "Много се надявам Байдън да си спомня, че беше голям приятел на България, защото наистина беше."

Отбеляза, че за пръв път Америка избира толкова възрастен президент. И припомни, че и руснаците имат такава концепция - "на върха на държавата да стои полужив човек, нещо като Иван Рилски - такъв, който е надживял всички страсти, всички амбиции, с единия крак е в отвъдното и може да мисли само за вечни неща, за общото благо".

Безспорно това, което се случва в САЩ е много любопитно, безспорно ще засегне целия свят, подчерта Любен Дилов - син. 
Цялото интервю с него вижте във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад