Димитър Ганев, "Тренд": Опозицията в НС не би могла да представлява реална алтернатива при едни евентуални предсрочни парламентарни избори

Предаване: Панорама, 19.01.2024

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Поляризацията не е от вчера, нито пък от това народно събрание. Тя стартира още преди няколко години и беше много ожесточена. 2020 г. е може би годината, в която поляризацията започна и ескалира в следващите няколко години. В последните няколко месеца нивата на напрежение, ако не спадат, поне не се качват, но то няма да направи някаква голяма промяна в конфигурацията в НС, коментира в "Панорама" полигологът Димитър Ганев от "Тренд".

Той акцентира, че опозицията в Народното събрание не би могла да представлява реална алтернатива при едни евентуални предсрочни парламентарни избори или поне електоралните нагласи не показват подобно движение.

"С категоричност можем да твърдим, съдейки по избирателната активност на последните избори през април и на предпоследните - през октомври 2022 г. има огромно поле за реализация на т.нар. протестен наказателен вот в страната. Кога, как и кой ще може да го реализира е въпрос, на който от днешна гледна точка не можем да отговорим."

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад