Румен Гечев: От посещението на г-н Тагарев във Вашингтон има повече въпроси, отколкото отговори

Предаване: Панорама, 19.01.2024

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Г-н Тагарев не е упълномощен от българското правителство да поема ангажименти за увеличаване на чуждите войски над това, което сме се разбрали в България. Той няма мандат от българското правителство. Освен това като министър на отбраната той няма право да поема ангажименти за разполагане на ракетни системи в страната ни, за каквото нито има решение нито на правителството, нито на българския парламент, това заяви в "Панорама" Румен Гечев от "БСП за България".

Депутатът от "БСП за България" посочи, че България трябва да изпълнява ангажиментите си като член на НАТО, но договорът ни не предвижда да изпълняваме ролята на жандарм и да решаваме военни конфликти на островите Фиджи, в Аденския залив.

Гечев се обърна към министъра на отбраната, като го обвини, че нарушава всякакви правила, а също и че е отишъл на посещение във Вашингтон без мандат от правителството.

"От посещението на г-н Тагарев има повече въпроси, отколкото отговори и опасности за Република България и нейното въвличане във военни конфликти."

Целия разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад