Димитър Манолов: Национална стачка не присъства в закона като възможност

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По данни на Евростат минималната работна заплата у нас е горе-долу равна с тази в Северна Македония, малко по-висока от тази в Албания и всички други са по-нагоре, каза в "Денят започва" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"В държавата Люксембург МРЗ последните 10 години е растяла с по-малко от 2% годишно, обаче тя се е увеличила с 800 евро, докато в България расте средно годишно с десетина процента и се е увеличила там, където всички знаем, че е", отбеляза Манолов.

И посочи, че и има забележки МРЗ и към механизма, който беше въведен. Синдикати и работодатели имат диаметрално противоположни мнения по този въпрос и не е ясно коя ще е тази политическа сила, която ще намери мъдрото решение.

Президентът на КТ "Подкрепа" заяви, че първите години след промяната са били присъдени страшно много привилегии на работодателите.

"Най-голямата привилегия, която им присъдихме е, че ние направихме трудно до невъзможност провеждането на стачка. Трудно е, ако се спази законът - има поне един месец от момента, в който на някого му хрумне такова нещо до момента на обявяването на законна стачка", поясни Димитър Манолов и уточни, че такова нещо като национална стачка не присъства в закона като възможност.

Какво каза президентът на КТ "Подкрепа" за данъзите и инфлацията вижте във видеото.

 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад