Доброволци почистиха района около Аладжа манастир

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

През почивните дни доброволци почистиха от боклуци района около Аладжа манастир, част от природен парк "Златни пясъци". Инициативата „Час по чистота“ стартира през 2019- та година. При всяка една акция по почистване край морето участват и много деца, защото, според организаторите, най-важен е примерът, който ние като възрастни им даваме.

Стефан Крачунов е един от първите доброволци и инициатор на акциите. Самият той все още не може даде отговор на въпроса - защо хората продължават да замърсяват природата.

Стефан Крачунов: Това ни е 42- та акция. На 8 март миналата година бяхме тука, бяхме се събрали около 60 човека и събрахме над 120 чувала с боклуци. Възпитателния характер сме го заложили в самата философия на нашите събирания и провеждане на мероприятията "Час на чистотата", защото с нас ние водим нашите деца, нека те да се научат от малки да пазят чисто, да харесват красотата на природата и изобщо на човек му трябва много малко да се чувства уютно и приятно - трябва просто да бъде подредено и чисто. Тогава всяко едно място става много приветливо за живеене.

Според доброволците от Варна едни по-големи глоби е възможно да спрат хората да изхвърлят безразборно боклуци. Но пък е трудно доказуемо кой точно е нарушителят, смятат те. И докато се обсъждат варианти дали видеонаблюдение или граждански патрули могат да помогнат в опазването на природата, доброволците от Варна са убедени, че не трябва да спират акциите си.

Следващата акция на доброволците от Варна е планирана за 14 март, отново в района на Аладжа манастир.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад