Доц. Киселова: Президентът трябва да постави две условия преди да връчи втория мандат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Преди да се стигне до покана, за да бъде връчен втори мандат, според мен президентът трябва да постави две условия - първото е актуализация на бюджета, за да има пари за избори и второ - да бъдат насрочени президентските избори. Това обясни в сутрешния блок на БНТ "Денят започва" доц. Наталия Киселова, преподавател по конституционно право в СУ.

"Ако бъде върнат втория мандат, след това много бързо ще се завърти рулетката и президентът ще бъде притиснат от срокове", обясни доц. Киселова.

Относно казуса с оттеглянето на Пламен Николов като предложение за премиер в проектокабинета на "Има такъв народ" и гласуването вчера решение на НС, доц. Киселова разясни, че в този случай е необходим акт на парламента, тъй като при предварителната фаза при президента мандатът е бил успешен, а оттеглянето на кандидата се е случило във фазата, когато се налага НС да се произнесе.

"Партиите, когато се явяват на изборите, се явяват със заявка, че искат да участват в управлението. Занапред онзи, който води преговорите, ще трябва да ги води доста по-отговорно и убедително, тоест да не оттеглят бъдещите партньори подкрепата си", смята доц. Киселова.

Вижте целия разговор във видеото  
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад