Дончев: Има опасност изборът на правителство да стане заложник на политически инат

Предаване: Панорама, 28.04.2023

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев постави въпроса дали има мнозинство за бързо приемане на нормален бюджет, който да не задлъжнява държавата, както и да осигури път на България към еврозоната.

Има прогрес, обща законодателна програма, текат разговори по приоритети и политики, по огромна част от темите има консенсус, но изборът на правителство има опасност да стане заложник на политически инат, предупреди той.

По думите му не е редно вторият да предложи кабинет с изцяло титулярен политически състав - всичките лидери на партии, и да каже на първия "просто ни подкрепете". Това е несериозно. Проблемът е в подхода, не в имената.

Дончев подчерта, че и ГЕРБ понася щети от целия процес на преговори. "Има много наши поддръжници и членове, които са много недоволни от това, което се случва. Но в политиката е голяма грешка само да се ръководиш по това, което ти нашепват най-радикалните избиратели. Истинският лидер създава посока, убеждава, не само се води по радикалните настроения", подчерта той.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад