Дуалното обучение в Професионалната гимназия по туризъм в Самоков

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Отиваме в Професионалната гимназия по туризъм в Самоков. Там вместо в училищна стая се озоваваме сякаш в зала на престижен ресторант. Сервитьори са учениците в дуалното обучение от 11-ти и 12-ти клас. Сервират и внимателно следят къде е ножът, къде са вилиците, чашите за вино. Този учебен кабинет- ресторант е оборудван със средства по проект "Подкрепа за дуалната система на обучение" на Оперативна програма " Наука и образование за интелигентен растеж".  

Мариана Бакрачева, учител по професионална подготовка в Професионална гимназия по туризъм, гр. Самоков казва : Много сме доволни от програмата, тъй като успяхме да направим кабинета, в който се намираме, където децата по време на своите учебни практики успяват да научат неща, след което да ги прилагат в по-нататъшната си реализация.

Освен кабинета, по програмата са закупени работни облекла и уреди. Гимназията е първото училище в София-област, което през 2016-а започва да предлага дуално обучение. В момента има паралелки "Организация на хотелиерството", "Производство на захар и захарни изделия", "Готвач" и "Хлебар- сладкар". Учениците от 11-ти клас са три дни в училище и два във фирма, а тези от 12-ти клас два дни в училище и три във фирма. Интерес към тези паралелки не липсва.    

 

Вижте подробности във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад