В очакване на решението на кмета на Пловдив: Къде ще се играе мачът България - Унгария

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ще се изиграе ли футболната среща на националния ни отбор с Унгария на пловдивския стадион “Христо Ботев” пред празни трибуни? Защо расте напрежението между БФС, Община Пловдив и фирмата, която изгражда стадиона?

“В петък получихме писмо от изпълнителя, в което ясон се казва, че стадионът е опасен. Имахме кореспонденция и с МВР, в която има и притеснение за сигурността на гражданите на Пловдив. На база на тези два факта и това, че БФС са закъсняли с подаването на тяхното заявление, ние в петък издадохме невъзможност за провеждането на срещата на територията на любимия ни стадион “Христо Ботев”. Нямаме постъпили официални данни и нищо не налага тази промяна по този момент”, каза за “Денят започва” кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Инвеститорът Илиян Филипов отбеляза, че никой не е предупредил фирмата-изпълнител за мача.

“Има организация, която правим две седмици напред. Има много сериозни тежки метални конструкции, които вдигаме от 13 до 20 ноември, има много тежка техника около стадиона и всяка мобилизация и демобилизация на техника струва доста пари. Без никой да ни предупреди няма как да направим тази организация - до момента нямам нищо официално нито от БФС, нито от общината, нямам никакъв документ, който да ми казва, че трябва да се разчисти около стадиона, за да се проведе тази среща на 16 ноември”, категоричен беше той.

Още вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад