Две общински училища в Търговище преминават временно към обучение в електронна среда

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Две училища и пенсионерските клубове в Търговище ще бъдат временно затворени до края на седмицата за прецизна дезинфекция, съобщи кметът на града д-р Дарин Димитров.Мярката се налага след като стана ясно, че в едно от училищата има 8 учители и 8 ученици с положителни PCR теста. И в двете учебни заведения има много деца с грипоподобни инфекции. Затова решението е учебните занятия да продължат онлайн до понеделник.

Останалите училище в града продължават занятията си в нормален режим.Местният кризисен щаб обяви, че здравната система е натоварена - леглата за COVID пациенти са заети. В района има 236 активно болни. През последното денонощие са установени 24 нови случая на заразата. За тази ситуация са виновни гражданите, които в голямата си част се отнасят безотговорно към противоепидемичните мерки, смята кметът. 

Затворени от днес са и клубовете на пенсионера, за да се направи дезинфекция. След оценка на състоянието в началото на следващата седмица, те отново ще бъдат отворени. Що се отнася до останалите обществени заведения - институции, театри, кина - там ще бъде наложен стриктен контрол над изпълнението на противоепидемичните мерки, заяви Димитров.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад