Екатерина Захариева: "Светът вече говори за български модел в управлението на кризата"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Министърът на външните работи на Р България Екатерина Захариева гостува в студиото на "Денят започва".

"Доказахме, че почти на 100% от това, което сме обещавали сме направили, дори преизпълнили като тези в икономиката. Искаме да надграждаме и да се подобряваме. Основната тема следващите години ще е здравеопазването и икономическото възстановяване. Показахме, че можем да се справяме перфектно в кризи, не само да ги овладяваме, но и да надграждаме".
Министър Захариева изрази мнение, че няма държава, която да може да овладее пандемията сама.

"Светът вече говори за български модел в управлението на кризата. Балансът, който българското правителство намира между това да има мерки, да опазва живота на хората, но в същото време да съхранява работните места и икономиката, така че, хората да приемат тези мерки".


Относно гласуването на българите в чужбина, министър Захариева заяви, че в момента има 385 секции извън България. Все още се събират заявления, за да могат да се открият още секции. Срокът изтича на 5 март.

Екатерина Захариева коментира новите лица в ГЕРБ за предстоящите избори: "Нормално е да има нови лица в листите на ГЕРБ, но пък има и много познати лица, което е добър баланс".

По отношение на Република Северна Македония Захариева припомни, че България има последователна политика, която е одобрена от парламента на страната и всички политически партии още през 2019 г.

Според нея причината за липса на напредък от страна на Скопие по пътя за ЕС се корени в неизпълнението на Договора от 2017 г. След приемането на Р Северна Македония в НАТО през 2019 г. Скопие бави неговото изпълнение.

Какви теми коментира още в студиото министър Захариева вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад