Елена Поптодорова: Има промяна в динамиката на войната в Украйна, но това не е краят

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Има промяна в динамиката на войната в Украйна, но това не е краят. Украйна взе инициативата много внушително и мащабно и това доведе до взрив на нова подкрепа. Това каза в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ на вицепрезидентът на Атлантическия клуб Елена Поптодорова.

„Иронично казано „трудната ситуация“, в която се намира Путин несъмнено ще има ефект върху всички останали. Той беше много пестелив по повод офанзивата и превзетите хиляди километри територия от украинските сили, неговото изречение беше – „Да видим докъде ще стигнем“. Това е така, защото той трябва да вземе трудни решения“, добави тя.

Според Поптодорова е очевидно, че украинската армия не е толкова слаба, Украйна има здрави политически институции, т.е. не е онова маргинално звено, което си е представял Путин в началото на войната. 

„Очевидно войната ще продължава и следващата година, но аз се опасявам, че ще е и повече от това“, коментира вицепрезидентът на Атлантическия клуб.

Тя смята, че Путин би могъл да крепи някакво статукво с помощта на наемници, за да попълни липсващите между 70-80 хиляди убити и ранени от украинската армия. А другият ход би бил мобилизация. 

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад