Емил Димитров: Случаят с Капитан Андреево е отвличане на вниманието

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Капитан Андреево е отвличане на вниманието - един проблем, който преди много години е трябвало да бъде решен, който е решен на 80%, трябва още 20 да се реши. В един момент някой решава да пренареди играчите на границата и затова сега е цялото отвличане на внимание", заяви в "Денят започва" Емил Димитров, председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата в 44-то НС.

Според него би трябвало държавата да упражнява контрол, но навсякъде в Европа фирми упражняват този контрол, а държавата контролира тях. 

"Проблемът е, че имаш структура, която работи доста време и дори Европа не е намерила нарушения в тях и изведнъж решаваш да ги пренаредиш. А това, че ние сме граница на ЕС и влизат много стоки и това какъв документ ще издадеш и как ще ги допуснеш в Европа е важно. В крайна сметка се оказа, че има един ПР - за отвлиане на вниманието", отбеляза Емил Димитров.

И подчерта, че всяко правителство е заложник на митници, граници, данъчна администрация, случили се при предходното. Посочи, че не зашитава фирмата, която е била и тази, която евентуално иска да встъпи, казва, че работата може да се подобрява, но не на принципа "дайте да махна вас, за да дойда аз".

Емил Димитров каза, че има случаи на камиони, които са пристигали в Лондон, без да са регистрирани там, а са минали през България, много от тези случаи се разследват. И на въпрос може ли това да се случи без политически чадър, отговори: "Има ли далавера, търси човека от София". 

По думите му за последната година и половина в държавната администрация идват нови хора, уволняват старите. И това става от политическите централи.  

"В крайна сметка качествените хора напускат системата, чувстват се обидени и после не искат да се върнат", отбеляза Димитров. 

И подчерта, че онези по границите чакат безвремие, за да работят за себе си, иначе работят за политическите централи.

По думите му силно се съмнява, че тези хора, които счупиха държавата, ще могат да направят така, че държавата да упралява на Капитан Андреево и ще установи контола - нямат хората. ЮИ отново повтори, че това е отвличане на вниманието. 

Какво още каза Емил Димитров вижте във видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад