Емил Димитров: Язовирите за питейно-битови нужди са пълни, без яз. „Камчия“

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ще се въведе извънредно положение в района на двете села между язовирите „Порой“ и „Ахелой“ и тръбопровода, за да се започне строителството. Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

От януари, 5 дни след като станах министър, знаем, че следващата година няма да има вода в Бургас. От януари намалявам количествата вода на Варна и Бургас, за да има вода за следващата година. От септември трябваше да спрем Варна, за да има за Бургас.

„Язовирите за питейно-битови нужди са пълни, без яз. „Камчия“, пълни са и тези за земеделците - 32% са пълни. С министър Танева всичко е оправено и там няма проблем. Питейните язовири всички са пълни. Яз. „Искър“ има вода за 3 години. Имаме вода. 64% е готово питейно-битовото снабдяване. Земеделските са в ужасно състояние и не са ремонтирани от години. Премиерът каза, че тази година дава на всички от тях на 75%, а догодина иска на 100%. Това налага известна корекция - прехвърляне от язовир в язовир“, добави министърът.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад