Енергийният министър Александър Николов пред БНТ: Медийната драма е добре разиграна, но с грешни детайли

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Медийната драма е много добре разиграна, но с грешни детайли. Така енергийният министър Александър Николов отговори на обвинения, че "Булгаргаз" са сключили съмнителни сделки в петък.

"Някой, ако твърди, че има спекулация, нека да ми обясни как точно има координация в рамките на един ден с Х на брой контрагенти. На борсата, на която са извършени сделките, е газов хъб "Балкан", която е държавно контролирана борса и осигурява достатъчно висока степен на прозрачност", заяви Николов.

Според него се спекулира с количествата, а става въпрос само за излишъци заради по-високи температури през уикенда и по-ниски заявени количества от клиенти на "Булгаргаз".

Няма как да остане в излишък дългосрочно, защото ако това се случи, е задължение на "Булгартрансгаз" да изкупи съответните количества, ако те не са реализирани. Но това би се случило на по-ниска цена.

Позитивният резултат за "Булгаргаз" от тези сделки е за над 1,5 млн. лева, каза енергийният министър.

По думите му лесно може да се проследи кой говори успоредно в медиите с грешни факти. Водената политика от правителството и липсата на толеранс създава дискомфорт в доста хора, което мен лично ме радва, коментира Николов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад