Какво стои зад събитията - анализ на Димитър Ганев и Първан Симеонов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За предсрочни избори се говори от ден първи на това правителство, защото има една сложна конфигурация от 4 формации, коментира в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" социологът Димитър Ганев. Може и да се окаже обаче по-жилаво, защото нито една от тези формации няма интерес от предсрочни парламентарни избори. За такива ще започне да се говори, когато започнат да се трупат негативи, посочи той. 

Според него този парламент има политически сили и жизненост да роди нова конфигурация, предсрочни парламентарни избори изглеждат като по-далечна хипотеза.

Политологът Първан Симеонов припомни, че този кабинет управлява във време на наслагване на кризи, като не липсват и вътрешни противоречия. Искрите, които превхърчаха от двете страни на "Дондуков", според Симеонов е ситуация, която е добра и за двете страни. За президента е добре да се разграничи малко от всяко едно текущо управление, защото всяко текущо управление трупа негативи, а за правителството това е шанс да покажат, че имат самостоятелен политически образ. 

Какво още казаха двамата анализатори вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад