"Есенна градина" посред зима - за премиерния спектакъл на Малък градски театър "Зад канала"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Есенна градина" - това е новото заглавие на Малък градски театър "Зад канала", което на 26 януари имаше второ премиерно представление. За да разкажат за него, в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" гостуват Луиза Григорова-Макариев, Жени Александрова-Лечева и Юрий Дачев. 
 

"Поддържам максимата, че един актьор играе най-добре, когато е нещастен, което може би не е много полезно за личния му живот. За мен винаги е било по-интересно да търся, да се съмнявам, това ме провокира много повече, защото ако всичко е наред, какво търсим и какво чакаме." Това сподели Луиза Григорова-Макариев. 

"Аз винаги търся светлината, пътя във всичко, което правя, независимо дали е на сцената, дали е с книгите, с които пътувам или в личния ми живот. Съмненията са неизбежни, но трябва да има някаква светлина в тунела, които ние като актьори да дадем на зрителите. За мен това не беше просто един спектакъл, а цялостно преживяване и се надявам да е такова и за публиката," разказва Жени Александрова-Лечева.


"Аз съм по-скоро есенен човек, но когато работиш те завърта един процес, в който се мобилизираш и ставаш по някакъв начин ведър. Особено като имаш колеги като тези две дами и останалите от "Есенна градина", есенното настроение отстъпва назад. Есента свързваме с времето на равносметките. Всички тези герои в пиесата, които са на много различни възрасти, се сблъскват с едни истини, които ги навеждат към равносметка," каза режисьорът на спектакъла Юрий Дачев.

Вижте какво още споделят нашите гости във видеото.  
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад