Евгени Иванов, ВСС: Протестирахме срещу злите сили, държавността изчезва

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вчера ние протестирахме срещу злите сили, срещу тези, които се опитват да повредят системата, да владеят системата, да притежават системата. Съдебната система обаче така е имплантирана в държавното устройство, че законодателното устройво на държавата максимално да я пази. Това каза в студиото на “Денят започва” Евгени Иванов – член на прокурорската колегия във ВСС, по повод протеста на представителите на съдебната власт в подкрепа на главния прокурор.

“За мен най-важният белег и най-важната индикация за злите сили са тези, които най-много роптаят и работят против това съдебната система да работи нормално, и тези, срещу които съдебната система води разследвания, повдига обвинения”, отбеляза той.

Не се страхуваме, но се чувстваме застрашени, защото държавата не прави нищо, за да защити хората, които бранят интересите ѝ, заяви Иванов в отговор на въпрос за настроенията сред колегите му след опита за покушение срещу главния прокурор.

“В последно време усещам, че държавността в нашата държава изчезва, а когато изчезва се случват такива неща”, подчерта той.

За него посланието на опита за атентат е към цялото общество, че никой не е защитен.

Какво още каза Евгени Иванов вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад