Слави Ангелов: На мен нищо не ми подсказва, че този атентат е извършен от професионалисти

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Има много неясноти все още, отколкото някакви отговори във връзка с опита за атентат срещу главния прокурор, каза в "Денят започва" разследващият журналист Слави Ангелов.

"Имаме атентат срещу главен прокурор, което ни поставя в положение да сме държава като Мексико, не държава в ЕС. В същото време обществото е изключително разделено по тази тема и причината е много проста - състои се в изключителното недоверие към правосъдната система, част от която е прокуратурата."

Припомни, че в страната ни е имало около 5-6 подобни на този взривове.

"Казва ни се, че този взрив е бил насочен, само че това по нищо не личи. Взривът обикновено се насочва чрез някакви естествени прегради, които стоят зад него, за да може детонацията, ударната вълна да се насочи в съответната посока. На мястото, което наблюдаваме, не само че няма естествена преграда отзад, а напротив - има наклон в обратната посока. Взривът най-вероятно дори не е бил с тротилов еквивалент 3 кг."

Ангелов поясни, че обикновено бандитите използват тротилови пресовки, които са най-разпространени - по 200 и по 400 г. Подчерта обаче, че по-важното в случая е да се разкрие извършителят, за което не е голям оптимист.

Коментира, че при подобни актове е добре повече информация да бъде запазена в тайна, но изрази съмнение дали това касае непоказването на колата, в която е бил главният прокурор.

"Проблемът е, че обществото поставя въпроса дали тя не се показва, защото ѝ няма нищо, защото само някакво стъкло по нея е пукнато и т.н. Това е бронирана кола и обикновена такава кола издържа на подобен обстрел."

Остава и въпросът дали наистина семейството на Иван Гешев е било в колата.

"Колкото повече се мълчи по тези въпроси, толкова повече ще се засилват съмненията и ще се засилва разделението в обществото."

Слави Ангелов отбеляза, че подготовката на подобен акт се прави в абсолютна секретност и за службите е много трудно да засекат такъв сигнал.

"На мен нищо не ми подсказва, че този атентат е извършен от професионалисти", коментира още той.


Вижте целия разговор във видеото.

 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад