Филип Аврамов: Нямам никаква нужда да доказвам зад границите какво можем ние, българите, защото ние можем много

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Надявам се филмът "Възвишение" да има някакъв отзвук в нашето общество, което в момента е толкова разделено. Надявам се темите, които предлага филмът да са близки до народопсихологията в момента, тъй като разединението е много видимо вече. Във филма има една реплика, която е много интересна: "Аз се возвисих. Не знам за вас". Дано този филм постигне "возвишение" в едни други, по-идеални цели, надявам се този филм да стане обединителен и да се противопостави на всички опити ценностите да бъдат изместени от дневния ред на българина, сподели в "Денят започва" актьорът Филип Аврамов.

Филип Аврамов изпълнява ролята на Димитър Общи във "Възвишение". Филмът беше излъчен по БНТ 1 снощи, на националния празник на България.

"България може да е много малка, тя е 111 000 кв. км, но е страхотна държава. Аз всяка седмица пътувам по 1500-2000 км само във вътрешността. Познавам доста селца, виждал съм доста хора. Седмично ми се случва да играя 4 до 5 представления и се срещам с минимум 1500-2000 души на седмица. По тоя начин имам поглед върху всяко едно градче и върху всяко едно населено място. За мен патриотизмът се корени в това да останеш. В България намирам своя пристан и хората, които ме гледат през седмицата, те пък намират в тези представления нещо, което ги засяга самите тях. За мен патриот означава да бъдеш там, където си. Камъкът си тежи на мястото. Аз нямам никаква нужда да доказвам зад границите какво можем ние, българите, защото ние, българите, можем много", откровен е той.

Аврамов смята, че българинът е устойчив и ще намери сили да преосмисли житието и битието си. Той е категоричен, че в момента България е много по-добра за живеене, отколкото самата Европа.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад