Михаил Въжаров: След 5432 дни настъпи справедливост, това е жалко

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

След 12 години укриване Илиян Тодоров, който беше осъден на доживотен затвор за двойно убийство пред дискотека "Соло", беше върнат в България и може би най-накрая ще излежи своята присъда. Нормално ли е 12 години да се чака правосъдие? Къде и какво се случи? Тези въпроси зададохме на Михаил Въжаров, баща на убития тогава 21-годишен вратар на националния ни отбор по хокей Кирил Въжаров.

Тодоров получи доживотната си присъда от ВКС на 4 декември 2013 година. Тя е за двойното убийство на 21-годишният Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед, който издъхва на място, а 24-годишният Васил Александров - в линейката на път за болница. Тежко ранен е приятелят им Кирил Димитров. Самото убийство стана на 18 април 2009 година на ъгъла на ул. "Позитано" и бул. "Витоша", на метри от Съдебната палата в София.

"Има някакво удовлетворение, че все пак някаква справедливост настъпи. 5432 са точно дните, след които настъпва справедливостта в България и това е жалката работа", сподели в студиото на "Денят започва" Михаил Въжаров.

След първа инстанция получихме имейл, в който се разбира цялата схема около това как е било решено делото за оправдателна присъда на Илиян Тодоров на първа инстанция. Мога да гарантирам за достоверността му. По това, което пише в имейла мога да си направя извода, че е имало и група в района на Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, която е оказвала влияние, разказа той. По думите му имейлът е изпратен от адвоката на майката на другото момче, убито от Илиян Тодоров.

Според Михаил Въжаров, Илиян Тодоров е имал политическа протекция.

Вижте разговора с него във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад