Филип Попов, БСП: Изходът от политическата криза би бил редовен кабинет

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Изходът от политическата криза би бил редовен кабинет. Но за да се стигне до него са небходими диалогичност, повече държавническо мислене и отговорност пред всеки един български гражданин. Това каза Филип Попов – секретар на ПГ на „БСП за България“ в "Денят започва".

Според него основните проблеми пред страната в момента са нивото на заразени заради новата ковид вълна, бежанският натиск във връзка със случващото се в Афганистан и повишаването на цената на електричеството. По думите на Попов сме изправени се пред много тежка есен и зима.

Секретарят на БСП допълни, че причините за високия ток са много и не са заложени само в служебния кабинет. Попов цитира служебния министър-председател, че е необходимо да има парламент, за да се направи промяна в Закона за енергетиката и така цените на тока да вървят надолу.

„Виждате, че има парламентарна криза и към настоящия момент не може да има работещ парламент, който да излъчи едно редовно правителство. Нашата цел е именно към това“, допълни той.

Той подчерта, че от БСП никога не са се намесвали в компетентността на други институции, включително и на Президентството.

По думите му голяма част от вината за задъхването на болниците, лекарите и целия медицински персонал в ковид отделенията е на предното правителство.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад