Специално: Златните момичета и техните треньори за покоряването на олимпийския връх в Токио

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Момичетата, които покориха олимпийския връх в художествената гимнастика и техните треньори, бяха специални гости в студиото на сутрешния блок на БНТ "Денят започва". Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова - златният ни ансамбъл, техните треньори Весела Димитрова и Михаела Маевска, индивидуалистката Боряна Калейн, личният треньор на Боряна - Марияна Памукова и главният мениджър та националния отбор украсиха нашето студио.

Това е един успех, постигнат с много труд, упоритост и желание за победа, обясни Весела Димитрова, треньор на националния ансамбъл по художествена гимнастика на България.

Аз лично ще прекратя спортната си кариера. Мисля, че трябва да се откажеш, когато си на върха, сподели капитанът на националния ансамбъл Симона Дянкова.

Беше една космическа емоция, радвахме се като деца, споделиха момичетата от ансамбъла за неповторимото изживяване да спечелиш златен медал от Олимпийски игри.

Шампионско посрещане на златния ансамбъл

Въпреки трудностите, ние не се отказахме и продължихме да си усложняваме съчетанието. Рискувахме и спечелихме, споделиха те.

Наистина направихме един рисков ход 20 дни преди Олимпиадата да си усложним съчетанието, но спечелихме, допълни треньорът Весела Димитрова.

Тръгнахме за тази Олимпиада на принципа "всичко или нищо", признаха момичетата.

В "Денят започва" гостуваха още и Боряна Калейн, която представи България в многобоя при индивидуалното участие, както и нейният треньор. Гимнастичката ни сподели дали е доволна от своето представяне на Олимпиадата и какви са нейните цели в бъдеще.

Какви са амбициите на златните момичета от ансамбъла и ще продължи ли пътят им да бъде свързан с художествената гимнастика, вижте целия разговор във видеото.

Златен, златен, златен ансамбъл в Токио

Награждаването на златните момичета

 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад