Флоран Малуда пред БНТ: Франция има шанс да стане новият европейски шампион по футбол

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бившият футболист на Челси Флоран Малуда заяви, че тази година ще бъде много натоварена за Франция. Той участва във Форума за глобално гражданство в Рас ал Хайма и говори специално за БНТ за това, което предстои тази година за френския национален отбор.

"Тимът със сигурност има шансове да спечели тазгодишното издание на европейското първенство в Германия. Франция имаше своите възходи и падения, но ние бяхме много силен отбор с голяма история и с играчи, които могат да осигурят успех в следващото състезание в националната лига. Предстои европейско първенство, олимпийски игри, така че 2024 година ще бъде много натоварена за Франция и смятам, че ние сме много талантливо и амбициозно поколение и сме много гладни за трофеи. Миналото европейско първенство беше разочарование. Можехме да се справим и по-добре, но няма нищо лошо в това да се провалиш, защото така ще можеш да се правиш по-добре и да се доказваш. Аз съм оптимист. Мисля, че сегашното поколение иска да покаже на света, че могат да бъдат на първо място", сподели бившият футболист.

Той коментира и работата на селекционера на "петлите" Дидие Дешан и смята, че той е правилният човек за тима.

"Когато той пое отбора след Евро 2012, съставът не беше в добро състояние. Имаше много спорове. Смятам, че той е много добър като мениджър и много добре се сработва с новото поколение. Събра отново отбора и смятам, че върши много добра работа за нашия национален отбор. Както казах, дори като играч, всичко се прави в името на победата, в нещата, които той прави е гладен за победата. От гледна точка на мениджмънта по-специално, аз правя треньорския бюджет, мениджърския курс. Мисля, че той е добър пример, който да се изучава. Да си футболист днес е различно, но бих казал, че това е принципът на развитието и в това се крие красотата на играта. Трябва да се осъвременяваш и да се подготвяш за бъдещите тенденции. Затова казах, че има много да се учи", заяви Малуда.

Бившият френски национал сподели и вижданията си за съвременния футбол.

"Футболът е толкова много мнения, толкова много, толкова много култури и е толкова популярен. Всеки има своята гледна точка, своя начин да покаже себе си в този спорт. Мисля, че когато си запален по него, няма ограничения и всеки ден има нещо, което да правиш и това е нещо, което харесвам във футбола. Всичко е ново - начинът, по който тренираш, начинът, по който се възстановяваш, анализираш играта, излъчването на играта, влиянието на социалните мрежи... има много външни фактори. Като погледнеш красотата на футбола, обаче, тя си е все същата. Играчите се подготвят индивидуално и различно, но футболът все още е отборна игра. Бих казал, че днес има много млади и талантливи мениджъри и има много познаване на играта. Това винаги води до развитието й", каза Малуда.

Цялото интервю с бившия френски национал можете да видите във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад