Защо се стигна до повторна проверка за смъртта на 15-годишната Даная - говори майката

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Една майка загуби своето дете и пита защо и иска от тук нататък това да не се повтаря. В студиото на "Денят започва" гостува Ани Стоянова - майка на 15-годишната Даная, почина миналата година.

Вече са ясни резултатите от проверката на ИА "Медицински надзор", сред които няма отговор на въпроса дали е можело Даная да бъде спасена.

"Ако кажа, че съм очаквала да кажат защо се случи така с Даная, ще излъжа. Изненада ме това, че те излязоха и хвърлиха обвинения срещу мен и срещу ИСУЛ. Хората са изненадани - този път виновни има и това съм аз - мама, която е неглежирала основното състояние на детето си, което е абсолютно невярна информация", заяви Стоянова.

Тромбоцитопенията на 15-годишното момиче е диагностицирана година преди случилото се и всяка седмица е посещавала ИСУЛ. По думите на майка ѝ състоянието ѝ е било  под пълен контрол.

"Аз се опасявам, че "Медицински надзор" е силно подведен в случая, защото доколкото разбрах проверката се е правила само и единствено по документи. "Медицински надзор" са подведени от Пирогов", категорична беше тя и допълни: "Някой просто е седнал и е излъгал в официален документ."

Според Ани Стоянова втората проверка няма да покаже нещо различно, защото не се задълбочава достатъчно, както и не се взимат под внимание констативните протоколи на "Пирогов".

"Звучи ми като същото втори път", заяви тя и отбеляза: "Има едни човешки ценности, за които не се взима диплома, и сме ги изгубили и ние като общество, и лекарите също."

Междувременно от ИА "Медицински надзор" излязоха със следната позиция:

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад