Г. Свиленски: БСП ще положи всички всички усилия България да има национално отговорно правителство

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Управляващите добре си свършихме работата. В тази ситуация сме, защото видяхме безотговорно поведение на парламентарни групи, които предприеха действия, без да оценят последствията. Това коментира депутатът от БСП Георги Свиленски.

Преди три-четири седмици беше сменен председателят на Народното събрание. До ден-днешен Народното събрание няма председател. В такава ситуация, когато даваш заявка, че даден човек не си върши работата и че имаш мнозинство да го смениш, досега би трябвало поне три пъти да сме избрали председател на Народното събрание. Хвърлиха Народното събрание в едно безвремие, каза Свиленски.

И допълни, че „Продължаваме промяната“ са положили неимоверни усилия България да има правителство. „За съжаление други парламентарни групи решиха, че е по-добре да си играят със стабилността на държавата, отколкото да се приемат закони“.

Важното за БСП, по думите на Свиленски, е, че са реализирани много от дадените обещания. Промените в социалната и икономическата политика на правителството, подпомагането на бизнеса, на малките и средните фирми, безплатните детски градини и ясли – те са вече факт.

„Тази коалиция, това съвместно управление, даде възможност тези неща да се случат“, каза Свиленски и изрази надежда тази програма да продължи.

На въпрос дали президентът ще връчи третия мандат на БСП, Свиленски отговори: „Зависи какви са амбициите на президента. Ако президентът мисли за бързи избори, вероятно ще го даде на парламентарна група, която най-малко има шанс да реализира мандат. Ако дойде при нас, ще положим всички всички усилия България да има национално отговорно правителство“.

Разговори ще се водят с всички парламентарни групи в коалицията, без ГЕРБ и ДПС.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад