Росен Костурков, ПП: Ние не успяхме да изпълним мандата, който беше връчен на нас

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Росен Костурков, член на Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната" и част от преговорния екип за съставяне на правителство, заяви, че са разговаряли за подкрепа с депутати от всички парламенентарни групи, знаели са, че задачата е трудна. Получили са подкрепата на 117 депутати.

"Към вчера вечерта или към днес сутринта имаше доста повече от 121 общо, които изразиха подкрепа. Трябваше днес сутринта да се подпишат пшод програмата и под споразумението, което направихме с другите депутати и не дойдоха", съобщи Костурков.

Той категорично отрече всякакви приказки за купуване на депутати. Поискали са при преговорите с депутатите при подкрепа за тях те да напуснат своите парламентарните си групи и да са независими.

Гешев остана на поста си, а "Продължаваме промяната" изгубиха властта.

Провалихме се в едно - ние загубихме много време заради коалиционния си партньор за закона за КПКОНПИ, отбеляза Росен Костурков.

За третия мандат той коментира, че ще видят първо на  кого ще го даде президентът.

"Това, което е сигурно до момента е, че ние не успяхме да изпълним мандата, който беше връчен на нас", подчерта Росен Костурков.

Ако ги поканят на разговори за съставяне на правителство, не биха преговаряли с Бойко Борисов и Делян Пеевски, с БСП и "Демократична България" нямат проблеми, но няма да приемат преговори без техните лидери Кирил Петков и Асен Василев, каквото условие поставят от "Има такъв народ".

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад