Преди връщането на мандата - реакции

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Какво се случи днес в парламента - още първите коментари на представители на всички парламентарни групи бяха в посоката, която се разви в изявлението на Асен Василев, че връща празна папка. Председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров още сутринта беше м,ного обран в изказването си.

Днес в законодателнатъа част този парламент показа, че може да работи единно и да няма спорове и нападения, когато става въпрос за консенсусна тема - беше приет един много важен закон за българсата икономика. След като повече от 20 години не беше вдиган прагът на ДДС и блокираше развитието на прохождащия бизнес на микрофирмите, на хората със свободни професии, депутатите единодушно гласуваха на първо четене прагът да се вдигне на 100 000 лв. Това беше заявка, че един бъдещ парламент може да работи и да търси консенсус по национално отговорни политики.

Вчера БСП излъчи послание, че левицата може да се опита да реализира третия мандат, днес от "Демократична България" също направиха такава заявка. От "Има такъв народ" също изявиха желание да се пробват да съставят кабинет.

На другата страна са опозицията - ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане", които считат, че това Народно събрание е изчерпало своя потенциал и трябва да се върви на предсрочни избори.

Вижте реакциите на депутати от различните парламентарни групи в парламента днес. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад