Георги Свиленски: България се управлява от класическа коалиция - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нямаме сглобка, България в момента се управлява от класическа коалиция - ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната-Демократична България" и ДПС. Това заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" Георги Свиленски - заместник-председател на ПГ на "БСП за България". 

Според него, "ако се спазва нормалната политическа логика", би трябвало изборният резултат да даде отражение върху управлението.

"Само че така коалиция беше зачената в порок. Те излъгаха избирателите си - и ГЕРБ излъгаха, и "Продължаваме промяната" излъгаха своите избиратели, а ДПС се възползва от това, което правят често. Ако тези партии са се събрали на база на програма, би трябвало след лош резултат на изборите да се оттеглят. Само че ние имаме коалиция, която трябваше да изпере имунитетите на Борисов и Петков - те го направиха, и "Продължаваме промяната" да заеме възможно най-много постове в управлението на държавата - и това направиха", обясни Свиленски.

БСП е против новата такса от 20% върху преноса на руски газ за Сърбия и Унгария, подчерта той и запита:

"Кого наказваш?! Наказваш нашите съседи от Сърбия, наказваш унгарците - тези наказваш. Ти не наказваш Русия и "Газпром"."

В отговор на въпрос за договора с "Боташ" депутатът от БСП припомни, че точно парламентарната група на социалистите е сезирала прокуратурата и е настоявала за анкетна комисия по случая, и отбеляза, че е добре, че Европейската комисия се е заела със случая.

По думите му мотивите за втори вот на недоверие вече са готови и темата ще е националната сигурност. Тодор Тагарев е вреден както за държавата, така и за отбраната, категоричен беше Свиленски и припомни:

"Министърът на отбраната изпразни складовете на българската армия, подарихме бронетранспортьорите. Ние бяхме тези, които не допуснахме Тагарев във властта по времето на 47-мия парламент, когато беше правителството на Кирил Петков. Тогава БСП с участието си във властта не допуснахме този ястреб в управлението на държавата. Сега, когато нас ни няма, ето какво получава държавата."


Какви други теми коментира Георги Свиленски вижте във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад