Гл. комисар Александър Джартов: Регистрираните произшествия са над 1 000 повече в сравнение с 2023 г.

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Рисковете от пожари са предпоставени от високите температури, висока и суха растителност и всяка дейност, която е свързана с палене на огън, с отделяне на искри, предполага и висок риск от възникване на пожар. Пожарите в Сакар планина започват първи и обикновено завършват последни. Те са характерни за този сезон и обикновено се дължат на човешка дейност - почистване на пасища, изхвърляне на фасове от цигари. Това каза в студиото на “Денят започва” главен комисар Александър Джартов - директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, в коментара си за борбата с пожарите в района на Сакар.

“За тези пожари не би трябвало да има проблем. Продължава работата на булдозера, който ни беше предоставен още в неделя, за да бъдат изградени допълнителни просеки и да не се допусне разпространяване на пожара. Според мен днес в късния следобяд колегите ще се справят с пожара”, заяви той.

По думите му регистрираните произшествия за тази година - извънредни ситуации при бури, градушки, наводнения, пожари и други, са над 1 000 повече в сравнение с миналата. 

“През миналата седмица имахме и бури, които засегнаха Велико Търново, Нова Загора, Казанлък, така че е динамична обстановката от гледна точка на произшествия, но са повече от миналата година. Валежите от дъжд в началото на годината са предпоставиха високата растителност, която създава допълнително усложнения при пожар", допълни той.

Какво още каза главен комисар Александър Джартов вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад