Ръст на инцидентите с тротинетки в Русе

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ръст на инцидентите с тротинетки в Русе. Само преди дни 47-годишен мъж загина след като тротинетката му бе блъсната от автомобил в града.

Катастрофата предизвика напрежение в социалните мрежи, а шофьори негодуват, че правилата за движение по пътищата не се спазват. След оспорван дебат в края на месец май Общинският съвет реши с мнозинство да влезе в сила забрана за движение на индивидуални електрически превозни средства в пешеходните зони на Русе.

“Контролът се осъществява от служители на Общинска полиция, които ежедневно обикалят централната градска част, пешеходните зони, площадите, спират водачите на индивидуални електрически превозни средства, които са в нарушение, и биват санкционирани. Ежедневно в централна градска част има между един и два екипа”, каза в “Денят започва” Ивайло Топалов - началник на Общинска полиция - Русе.

Има глобени водачи на индивидуални елекрически превозни средства, заяви старши инспектор Стилиян Станев от сектор “Пътна полиция – Русе и уточни:

“От началото на годината са съставени 45 акта на водачи на такива превозни средства. Основно глобите са нарушения в централна градска част.”

Още вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад