Христо Иванов бе преизбран за лидер на "Да, България". Допуска, че ще има нови парламентарни избори

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Със 692 гласа за и 14 против за лидерът на "Да, България" Христо Иванов беше преизбран днес на поста си от втората конференция на партията. Той беше единствената кандидатура.

Христо Иванов коментира, че членовете на партията не го пускат, защото има недовършена работа, но и че не смята да се задържа на поста. Обяви, че предстои сериозна подготовка за местните и европейските избори, както и че лично той има усещане, че предстоят предсрочни парламентарни избори. Според него управляващата структура е сложна и проблемна.

"Не търсете в това някакъв конкретен конюнктурен политически смисъл, смятам, че трансформацията на политическата система и дълбоките фактори на нестабилност с много голяма вероятност ще доведат до такива (парламентарни избори - бел. ред.) Нито аз имам намерение да водя политиката на ДБ в тази посока, нито това е нещо, което развяваме като заплаха, просто е част от един опит за доста по-дълбок анализ на това, което се случва около нас", коментира Иванов.

Страната и светът се трансформират и това ще води до нестабилности, които ще имат своето политическо измерение, добави той. Иванов каза още, че съдебна реформа с Иван Гешев е невъзможна, а за това, че бил виновен за оставката на Цацаров обясни, че го е критикувал за неща, за които наистина е бил виновен.

Днес беше избран и нов Национален съвет на "Да, България", бяха направени промени и в устава на партията.

 

Автор: Елиана Димитрова

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад