Трудната граница - между доволството на политиците и хорските приказки

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Преди малко повече от седмица премиерът Кирил Петков беше на първото си официално посещение в Република Северна Македония. Тази седмица пък македонският му колега Димитър Ковачевски, заедно с целия си кабинет, направи ответна визита у нас. Как двете посещения повлияха на диалога София - Скопие засега като че ли е трудно да се каже.

Междувременно президентът Стево Пендаровски се срещна с нерегистрираната у нас организация ОМО "Илинден" и македонстващите сдружения на граждани от Република България, като е обяснил, че започва нова фаза в двустранните отношения и че скоро му предстои посещение в България.

Външното ни министерство пък реагира днес на тази информация с позиция, в която се отбелязва, че отново ставаме свидетели на повишаване на общественото напрежение, породено от конкретни действия на президента на Северна Македония, с което се правят опити за възстановяване на теми, влизащи в конфликт с Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 година.

Българите сме със смесени чувства - от изключителен успех до пълен провал. В "Гласове от кошера" днес ще ви заведем до струмянското село Микрево. Вижте срещата на Цветан Симеонов с местните жители там.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад