Христо Иванов: Няма документ завършен и подписан от представителите на двете страни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Няма подписано споразумение. Ние преговаряхме за това споразумение, което щеше да отговори на два въпроса: какви ще бъдат реформите и механизмите за взимане на решение, а вторият - какъв ще бъде съставът на МС", заяви в студиото на "Денят започва" Христо Иванов, депутат от ПГ на ПП-ДБ.

"Имаше още 6 дни. Защо преди да сме завършили процеса на преговори, който е бил труден - имали сме различия, спорили сме, но имахме още 6 дни за да завършем този процес, да подпишем споразумение и да отидем в НС заедно, така както го направихме преди 9 месеца."

По думите му, възможността за влизане в Еврозоната през 2025 г., за стабилност и излизане от дълбоката криза, всичко това с един замах е "изхвърлено през прозореца". 

"Видяхме много ясно, че след като колегите от ГЕРБ видяха, че споразумение с амбициозни реформи, няма да може да бъде заобиколено, след като видяха, че ДПС няма да може да получи решаваща, ексклузивна роля особено в попълването на органите на съдебната власт, те започнаха да търсят всякакъв начин да взривят процеса".

Христов посочи, че именно това "взривяване" на процеса се е случило, след като е станало ясно, че ДПС няма да са част от него, "под каквато и завоалирана форма да го представяха от ГЕРБ".

Вижте целия разговор във видеото.


 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад