Много слънчеви часове в първият ден от астрономическата пролет

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд облачността ще е променлива, често значителна, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад.

Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, по Черноморието - около 4° - 5°, а максималните - между 10° и 15°, в София – около 11°.

В планините облачността ще е променлива, след обяд - често значителна, но само на отделни места в Централния Балкан ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 2°, на 2000 метра – около минус 4°.

В четвъртък ще вали главно в Източна България , като на отделни места дъждът ще се примесва или временно ще преминава в сняг. Вятърът ще е до умерен от север-северозапад. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните - между 10° и 15°.

 

В петък вятърът временно ще стихне и преди обяд на много места в равнините ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. В източните райони ще има и ръмежи. Около и след обяд ще духа слаб южен вятър, облачността ще се разкъсва и намалява, мъглите ще се разсейват, а максималните температури слабо ще се повишат.

 

През почивните дни ще преобладава слънчево време и само само на отделни места в планините е възможно да превали слабо. Затоплянето ще продължи и в неделя максималните температури ще са между 15° и 20°.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад