Икономистите: В развитието на реалната икономика, нещата не са розови

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Дневният ред на мнозинството от гражданите продължава да бъде предимно в социалната и икономическата сфера. Важните решения по тези теми обаче продължават да са затруднени поради политическата обстановка и нестабилност. 

"Безспорно политическата нестабилност оказва влияние. Най-малкото виждането на чуждите инвеститори за състоянието на българската икономика е променено - в момента кредитният рейтинг е под риск. Публичните финанси и икономиката, според мен, се намират в едно безтегловно състояние. Надявам се да има редовно правителство, което да изведе държавата от тази тежка ситуация, в която бяхме вкарани. В противен случай от безтегловност ще преминем към свободно падане", каза в студиото на "Денят започва" бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов.

Според икономиста Михаил Кръстев в последните данни, оповестени от Министерството на финансите, има много притеснителни компоненти по отношение на брутото капиталообразуване.

"Това означава, че реалните инвестиции в икономиката намаляват, независимо какви са другите показатели, с които се гордеем - рекордни експорти, рекордни импорти. Когато говорим за развитие на реалната икономика, нещата не са толкова розови", допълни той.

Какво още казаха икономистите вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад