Илиан Илиев: Трябва да има позитивизъм към българския футбол, той е отражение на националния отбор

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев е на мнение, че българската общност трябва да си подкрепи младите футболни национали.

В интервю за предаването "Арена спорт" варненецът сподели, че младите състезатели не трябва да бъдат натоварвани с огромни очаквания.

"Победите над Гибралтар и Северна Македония помогнаха на хората да повярват в този отбор. Нужна е подкрепа за националния отбор. С по-млади момчета могат да се случат нещата. Важно е да не се натоварва с очаквания отбора. Важно е да се върне вярата на обществото към футболистите", каза той.

Наставникът се надява българските клубове да увеличат опциите пред националния селекционер Младен Кръстаич.

"В Черно море имаме силни чужденци, млади хора, опитни български футболисти. Нашата работа е да предлагаме повече опции на националния селекционер. Важно е играчите да излизат в чужбина, за да трупат увереност. Трябва да има позитивизъм към българския футбол, защото той е отражение на националния отбор. Дай Боже да излизат в чужбина, защото тук ако не сме взискателни, там ще им става по-трудно. Трябва да знаят, че е необходимо да се развиват всеки ден", допълни той.

Треньорът сподели и амбициите на Черно море през кампанията.

"Първенството е доста оспорвано. Девет отбора се целят да влезнат в шестицата. Трябва първо да преборим конкуренцията а влизане в шестицата, да продължим да налагаме нашия стил на игра и да го постигаме по-бързо. Трябва да подобрим играта в защита, да бъде като миналогодишната.

Можете да видите цялото интервю във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад