Йордан Лечков: Важно е да изградим собствен облик и стил

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков се надява националният отбор по футбол да изгради собствен облик и стил на игра, който да му помогне да печели мачове.

Бившият български национал очаква отборът ни да израсне при победи срещу европейските грандове.

"За мен е важно отборът да има своя облик. Нека се концентрираме върху собствената игра. Има лидери във всяка една група. Нека не играем тото. По-важно е да изградим наш стил, да изградят облик момчетата и да ги подкрепяме. Биеш големия и ставаш голям. Нов треньор с нови идеи. Забелязва се повече агресия и повече динамика. Пожелавам на Младен Кръстаич да класира отбора за европейското първенство. Това е колективен труд. Футболистите са важни, колективът е на преден план. Нека се концентрираме мач за мач", сподели той в интервю за предаването "Арена спорт".

Йордан Лечков се надява публиката да се върне по стадионите, за да подкрепи "лъвовете".

"Ние не сме се месили, на който и да било треньор. Пътят е един, ние трябва да ги подкрепяме. Тежката работа се пада на тях. Треньорът си взима сам решение. Ако той избере опитни играчи, те ще бъдат повикани. Добрата игра и добрите резултати ще възвърнат публиката по трибуните. С постоянство и добри резултати публиката ще се възвърне. Трябва да се даде шанс на младите играчи. Треньорът върви в правилната посока. Пожелавам му успех. Пожелавам на цялата българска общественост да се класираме", добави той.

Можете да видите цялото му интервю във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад