Илияна Йотова: Времето на варианта с експертен кабинет отдавна е минало

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Времето на варианта с експертен кабинет отдавна е минало. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в студиото на "Денят започва с Георги Любенов". Според нея той ще носи белега на задкулисието, нещо, което в момента не отговаря исканията на хората. Диалогът в страната не може да се нормализира, докато не се мине през избори каза още вицепрезидентът.

Вицепрезидентът Илияна Йотова няма да гласува на днешните избори за председател на БСП, защото членството й е замразено.

"Президентът Радев избра по-честния подход - не зад завесите, а пред завесите. Излезе с всички рискове, които може да има един президент и един лидер, да каже това, което мисли, с ясното съзнание, че то не може да се възприеме от всички", каза тя.

По думите на Йотова президентът е спечелил и продължава да печели.

"Мостът много отдавна е изгорен между двете институции. Още буквално няколко месеца, след като ние стъпихме в президентската власт, очевидното нежелание на изпълнителната власт да работим като две институции, които имат цели, интереси, национални цели, едно противоборство, което беше несериозно и до голяма степен подрива интереса на собствените ни институции в България, след това се чудим защо хората не ни вярват", заяви Йотова.

Вицепрезидентът е против ситуацията да се представя като конфликт между две личности. "Нещата са много по-сериозни. Хората, които протестират, тези 60 000 или повече, които излязоха на 10 септември, те не са там, защото са на страната на Радев или защото са на страната на една политическа сила, това е едно спонтанно решение", продължи тя.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад