Красимир Велчев: Целта ни е да осигурим спокойствие на държавата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Целта ни не е да се задържим във властта, а да осигурим спокойствие на държавата", заяви Красимир Велчев от ръководството на ГЕРБ в "Денят започва с Георги Любенов".

"Не може да тръгнем просто ей така, подавайки оставка, без да те интересува и без да прогнозираш евентуално, да предвижиш какво може да се случи", подчерта Велчев.

Исканията от човека с вдигнатия юмрук са оставка на парламента, оставка на правителството, оставка на главния прокуроро и цялата власт сега и в неговите ръце, даде своята версия на изявленията на президента Велчев. И попита ако нараснат случаите на Ковид, значи ли това че той ще обяви извънредно положение октомври месец и да блокира всякакви избори до пролетта, това значи за известно време президентска република.

Европейските фондове са се усвоявали само 5% от 2005 до 2010 г., сега се усвояват 95% годишно, изтъкна в защита на правителството Велчев. И подчерта, че благодарение на европейските фондове се изгражда инфраструктурата на страната, подпомага се земеделието.   Спокойни са за европейските фондове, защото не са направили никакви нарушения.

Ако има извънредно положение, ако по една или друга причина се забавят изборите, може да стане така, че да поискат да направят следващите избори заедно с президентските.

Единственото решение е диалог между президентството, парламента, министерски съвет, но как да се проведе, когато срещаме абсолютно отказване от страна на президента, каза Красимир Велчев. Той посочи, че техните избиратели по места и хората в провинцията говорят съвсем различни неща от тези, които са на улиците в София - казват "никаква оставка". Хората трипъти са давали вота си на доверие на ГЕРБ, припомни Велчев.

"Как да съществува силна държава без силни единнин институции" - попита  той и посочи, че това сега е война на институциите.

Вижте цялото интервю.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад