"Инвеститор на годината" 2022 - каква е формулата за успешни инвестиции у нас

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Днес се провеждат годишните награди "Инвеститор на годината", организирани от Българската агенция за инвестиции. Наградата се връчва за да открои и поощри инвестиционните проекти с най-значим принос в различни сфери на българската икономика, които са реализирани в предходната година. Наградите са признание за това, че номинираните и наградените компании са избрали да провеждат своята дейност тук, в България и да допринасят с добавена стойност към обществото и икономиката.  

Работата на Българската агенция за инвестиции е свързана с това, да развиваме инвестиционния климат в България, да подобряваме бизнес средата, но заслугата е на всички тези компании, които решиха да инвестират в страната и да развиват нашия човешки потенциал, заяви в студиото на "Денят започва" Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

"В момента пазара е доста наситен, имаме доста предизвикателства, с които трябва да се справим, но данните от последната година, които отчете и БНБ, показват ръст от над 90% на преките чуждестранни инвестиции в сравнение с 2021 година, достигайки до нива над 2,3 млд. евро", уточни той.

Повече за годишните награди, вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад