Преди изборите - последното проучване на "Алфа Рисърч"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Очакванията към предизборната кампания бяха, че тя ще се окаже решаваща, предвид стартовите позиции, които имаха партиите в началото на вота, заяви в студиото на "Денят започва" Геновева Петрова, социолог от "Алфа Рисърч".

"Три дни преди изборния ден ние виждаме, че кампанията, макар да внася известна електорална динамика в подкрепата за отделните партии, но не и качествена промяна в общата политическа картина", коментира тя.

Според нея, този факт се дължи на факта, че мнозинството от партиите, особено водещите партии, заложиха в по-голяма степен на комуникация, послания насочени към твърдия им електорат, без да положат малко повече усилия за привличане на един по-широк кръг симпатизанти, които не са сред обичайните гласоподаватели. 

"Все още нямаме развръзка на интригата, която беше заплетена в началото на предизборната кампания", допълни Геновева Петрова.

По думите й, възможно е решението на тези 15% от гражданите, които още не са избрали за кого да гласуват, да внесе по-съществени размествания в самия изборен ден, предвид очертаващата се ниска избирателна активност.

Вижте целия разговор във видеото. 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад