Искрен Митев, ПП: БСП има най-голяма вина за връщане на хартиената бюлетина

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Продължаваме промяната" се обедини с естествени си партньор "Демократична България", на протеста хората показаха своето недоволство, изразиха своя глас срещу опита да се открадне демокрацията, подчерта Искрен Митев, депутат от "Продължаваме промяната".

"Кой ще носи политическата отговорност от това да се върне хартиената бюлетина в България? Смятам, че най-голяма вина за това ще имат БСП, защото те са вносители на проекта и защото те сляпо подкрещят всички предложения на ГЕРБ и на ДПС", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Митев.

По думите му не е страшно да се върне хартиената бюлетина, но във вариант, в който тя е трудна за манипулация.

"Ако се върне практиката с чували с бюлетини, които се изхвърлят, това е страшно. Вярвам, че има вариант да се върне хартиената бюлетина, така че да може да бъде контролирано преброяването. Да има списък, който да гарантира, че няма да се надписват или манипулират бюлетините. За жалост, всички тези предложения бяха отхвърлени", каза Митев.

Според него ГЕРБ и ДПС са видяли, че по честен начин не могат да си върнат властта и трябва да си откраднат властта чрез подмяна на вота с хартиените бюлетини.

 

Вижте цялото интервю във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад