Истини и дезинформации за смъртта на Пригожин - коментар на журналистите Ангел Петров и Николай Кръстев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нормално е човек да е скептичен към информацията, която идва в момента от Русия. Трябва да виждаме логичния цикъл, завършека, който започна не с бунта на Пригожин в края на юни, а с публичното му обявяване на основател на групата "Вагнер" през есента по време на войната в Украйна, каза в студиото на "Денят започва" Ангел Петров - журналистът от в. "Дневник", по повод съобщенията за смъртта на Евгений Пригожин в самолетна катастрофа.

"Оттогава постепенно напрежението не само между него и различни сектори на руските сили за сигурност, но и в частност между него и министъра на отбраната Шойгу и началника на щаба Валерий Герасинов, се натрупваше до момента, в който неговото искане за тяхното сваляне те, премина приемливи за руското публично пространство граници", отбеляза той и допълни, че смъртта на Пригожин "от ръцете вероятно на руските власти беше очаквана".

Според журналиста Николай Кръстев "функцията на "Вагнер" и действията на Пригожин не бяха никак случайни за руската политическа пирамида".

"Рискът от тук нататък остава това голямо тяло, което беше внесено в Беларус", подчерта той и допълни: "Това е част от политиката на Москва да търси провокации, конфликти, за да накара НАТО да реагира и да се каже: "Те се виновни"."

Какво още казаха журналистите вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад