Ива Митева: Комисията по бюджет ще започне да гледа бюджета веднага след сформирането си в сряда

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Всички комисии към НС ще бъдат създадени в сряда. Има готовност за тях. Разпределени са местата. Това заяви председателят на парламента Ива Митева преди заседанието на КСНС при президента.

Митева увери, че при сформирането ѝ Комисията по бюджет веднага ще свика заседание, за да започне да се гледа бюджетът. Тя се надява , че това ще стане още в сряда следобед.

"Утре ще свикам председателски съвет преди заседанието, за да обърне внимание - да ги призова за датата за президентските избори. Знаете, че времето наближава. Започваме да влизаме в този 60-дневен срок за насрочване на изборите, надявам се това да бъде обсъдено на председателски съвет", допълни още Митева.

Председателят на НС уточни още, че едната точка за дневния ред утре на НС е проект на решение за внасяна на доклад от главния прокурор, относно прилагането на закона по отношение дейността на прокуратурата и разследващите органи, свързани с полицейското насилие. Това е предвидено в правилника, увери тя.

"Процедура, която я има по правилник е, че на всеки 3 месеца Комисията по правни въпроси може да покани главния прокурор да проведе обсъждане, относно прилагането на закона, дейността на прокуратурата, разследващите органи. По тази процедура, той ще бъде поканен", каза още Митева.

 

Вижте повече във видеото

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад