КСНС при президента - какви решения да очакваме?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

С политолога Слави Василев, проф. Росен Стоянов, експерт по политически комуникации, и арабиста проф. Владимир Чуков коментирахме днешното свикване на Консултативния съвет по национална сигурност.

Според проф. Росен К. Стоянов темата на днешния съвет е изключително важна, тъй като случващото се в Афганистан не косвено, а пряко ни засяга заради мигрантския натиск. В настоящата ситуация се предполага, че властта в България я има, но дали и как би се справила с подобни кризи е под въпрос, така че това е тема, която е належащо да се обсъди.

По думите на Слави Василев политическите партии декларират съгласие, че и ковидът е криза, която настъпва, че мигрантският натиск има потенциал да се разгърне като огромен проблем, следователно свикването на КСНС е не само навременно, но и адекватно решение.

Проф. Чуков подчерта, че в последните 48 часа основните медии предават от Афганистан, където талибаните превзеха столицата и имат контрол практически над цялата страна. Чуков припомни, че разстоянието между София и Кабул е само 5000 км.

Вижте целия разговор във видеото.