Министър Кирил Петков: Не можем да подчиняваме кой е българин и кой не на базата на административни актове

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ако говорим за суверен на българската държава то трябва да кажем, че кой ще бъде народен представител трябва да зависи от българската държава и българските граждани. Това коментира министър Кирил Петков относно канадското му гражданство.

Той посочи като аргумент решение, че наличието на чуждо освен българско гражданство е въпрос на собствен избор и, че чуждото гражданство не е външно натрапено качество на българските граждани.

"Не можем да подчиняваме кой е българин и кой не е и кой може да се кандидатира за народен представител на трети страни и техните административни актове. Това е много силен въпрос и той не е само за мен. В момента има 2 млн. българи извън България", коментира Петков.

По думите му той е дал дал заявление и е спазил всички административни стъпки и всичко това се е случило преди да заеме поста на министър.

"Възможно ли е според вас един български гражданин да е направил всички възможни действия, но да се чака бележка от чужда държава и това да предопределя неговите права и възможността на българския народ да избира кой да бъде премиер", добави още Петков.

 
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад