Ивайло Мирчев: Българската позиция е доста гъвкава, Северна Македония е на ход

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нашето желание е Северна Македония и Албания да се членове на ЕС, но това трябва да се случи при спазване на договора от 2017 година и при съответни промени в конституцията на Северна Македония. В това отношение промяна в българската позиция няма и се надяваме Северна Македония, която е на ход в момента, бързо да предприеме съответните стъпки. Това заяви в студиото на “Денят започва” Ивайло Мирчев - депутат от ПГ на "Демократична България" и заместник-председател на Комисията по енергетика в Народното събрание.

“Не съм обнадежден с оглед на това, което виждаме от македонска страна през последните месеци. Но една е безспорно - Северна Македония и Албания трябва да бъдат в ЕС, още повече когато ние претендираме за наличие на българско малцинство в Северна Македония, защото най-доброто място, където правата на това малцинство ще бъдат гарантирани, е ЕС”, каза още той.

За Мирчев “трябва да бъдат направени определени отстъпки”, но от волята на северномакедонската страна зависи дали нещо ще се промени до края на френското председателство - за по-малко от месец.

Какви теми още коментира депутатът от ПГ на "Демократична България" вижте във видеото.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад